torstai 14. maaliskuuta 2013

Jumalallisia ongelmia


Heipätihei

Hiljaiseloa... tai ei itse asiassa. Minulla on kuvia koneella niin Tierasta kuin uusimmista Bionicle hankinnoistani, mutta en ole saanut niitä koneelle asti. Syyni, etten nyt ole muokkaamassa kuvia on jumalolentoni, jota ei olekaan blogin puolella näkynyt (saati missään muuallakaan)...Yritän tässä siis koota ajatuksiani Sakke raukan suhteen. Jäpikässä mättää monikin asia... tai paremminkin hahmossa (nukke itse on unelmaa <3 ). Koen tämän sen verran tärkeäksi asiaksi, että länttään sepustukseni blogiinkin asti. Tämä muutos saattaa vaikuttaa jopa niin paljon, että aloitan tuon valokuvasarjiksenikin alusta (sen lisäksi että vietän hiljaiseloa bloggailun suhteen). Nuken saatuani innostuspäissäni, kun tuhosin idean koko tarinasta. Jutussa oli tarkoitus piirretyn sarjakuvan ja valokuvien kulkea käsi kädessä... eikä siellä ole kuin huonosti yöllä piirrettyjä ruutuja ekassa osassa.

Aloitetaanpas siis kuitenkin alusta (istukaa alas, ottakaa teetä ja keksejä *tarjoaa* tässä voi kestää...). Saturnen hahmo on ainakin kuusi vuotta vanha ja loin herran yläasteella piirtämääni sarjakuvaa varten. Tässä tarinassa oli maailmasta toiseen hyppelyä ja teini-Sakke ilmestyi ns. meidän maailmaamme sillä seurauksella, että menetti lohikäärmemuotonsa, mikä sitä kyrsi sitten hieman. Nykyisellä hahmolla ei olekaan enää mitään tekemistä sen enempää teini-iän kuin lohikäärmeidenkään kanssa ja urakehitys on tuonut tullessaan ihan luovuuden jumalan vakanssin... Oikeastaan vain ulkonäkö ja nimi ovat yhdistäviä tekijöitä vanhaan hahmoon. Silti minä murehdin, että voi voi kun tuhoan vanhan hahmon, jos päivitän äijän ulkonäön arvolleen sopivaksi... jep.

Olen kuitenkin hyvin hyvin kiintynyt Saken alkuperäiseen hahmoon. Olen hahmoa piirrellyt koko tämän ajan, vaikka sarjakuvaa, jossa herra esiintyi ei ole työpöydälläni vuosiin näkynyt. Kertoohan sekin jotain kiintymyksestäni, etten BJD-nukeista innostuttuani luonutkaan uutta hahmoa (olisin päässyt helpolla), vaan oli itsestään selvyys, että nukke saisi Saken hahmokseen. Hahmo kuitenkin on yläasteella luomani ja yllätys yllätys olen aikuistunut siitä. Minulla siis ei oikein synkkaa teini-Saken kanssa. Tämä on se suurin ongelma. Sen lisäksi, että muutin hahmon taustan ja repäisin hänet täysin uuteen tarinaan niin jätkän luonne on muutosten vuoksi karannut ihan arvaamattomiin suuntiin. Sitten istun ja ihmettelen miksi hahmo ei tunnu oikealta -.-' Kun hokasin tämän ristiriidan (tai siis myönsin sen) aloin ensimmäisenä ajatella nukelle hahmon vaihtamista kokonaan, koska ajatuskin alkuperäisen Saturnen hahmon turmelemisesta tuntui pahalta. Toinen vaihtoehtoni oli tietysti tarinan muuttaminen alkuperäiselle hahmolle sopivammaksi (niin että minkä tarinan? Hah...). Pidän kuitenkin tietsikkani kätköissä olevasta maailmasuunnitelmasta ihan liikaa.

Olen tässä siis painiskellut asian kanssa ja nyt meni hermot. Olen maksanut itseni kipeäksi tuosta herrasta ja pidän moldista valtavasti, joten  joku samperin kiintymys ikivanhan hahmon designiin ei ole tarpeeksi hyvä syy antaa raukan pölyttyä ja masentaa minua.

Joten Sakke pääsee muodonmuutosleikkiin alkaen siitä angoramarsusta, joka on melkein valmis : D Tulen myös kirjoittamaan hahmon luonteen uusiksi, vaikka se onkin tarinan kautta jo muotoutunut aikalailla oikeanlaiseksi, kunhan hion siitä epämääräiset mutaatiot pois ; )

Sante kuittaa (ja on ilmeisesti alkanut käyttää blogissa nikkinsä "etunimeä"... olen heittäytynyt tuttavalliseksi O.o)

2 kommenttia:

 1. *hörppää teetä ja mutustelee keksejä*

  Älä suotta masistele, sehän on vain hyvä, että luomasi hahmot kehittyvät. :-) sitäpaitsi, vaikka nukke-Sakke ei olisikaan sama Sakke kuin alkuperäinen hahmosi, voisithan ajatella häntä vaikka "toisen todellisuuden" Sakkena?
  Itsekin olen suunnitellut tekeväni tässä rinnalla piirrettyä sarjakuvaa omille nukkehahmoilleni, mutta valokuvissa he kuitenkin esiintyvät nukkeina... olen miettinyt onko se skitsoa, mutta toisaalta näin on minusta kivaa, joten en anna sen häiritä itseäni liiaksi. Hahmo on sinun, voit tehdä sillä juuri sitä mitä tykkäät~ :-)

  Ei tosin siinäkään ole mitään merkillistä vaikka nukkehahmo muuttuu. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua miten sitä välistä takertuu mitä kummallisempiin ongelmiin, jotka eivät pienen ajatteluhetken jälkeen edes tunnu ongelmilta XD Kiitos kovasti sanoistasi. Oloni helpottui entisestään, kun voin ajatella nämä hahmoset erillisinä henkilöinä. Olenpas ollut hassu, heh.

   Oi sarjakuva kuulostaa ihanalta <3 Pidän nukkeistasi ja maailmasta kertomasi perusteella joten olisi upeaa päästä syvemmälle tarinaan mukaan.

   Ah ja vielä kerrran kiitos valtavasti kommentista

   Poista