keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Mama

Minulle eksyi ilkeämpää osastoa oleva Disney Store nukke tavan kivijalka kirppiksen kautta. Puoliso se taisi tämänkin mamman bongata. Ilmeisesti on ilkeillyt liikaa edellisessä kodissaan, kun oli kolme euroa hintalapussa.


Mother Gothel on minusta tosi upea pahis. Hahmossa on jotain realistista. On mielenkiintoista kuinka hän on pyörittänyt Tähkäpään koko elämän itsensä ympärille ja hän vetelee kaikista naruista. Silti Tähkäpää rakastaa häntä, eikä alussa kyseenalaista pahemmin äitiään.


En usko musta-valkoiseen paha-hyvä jakoon edes fiktiivisten hahmojen kohdalla. Tähkiksellä ja mammalla on taatusti ollut paljon hyviä hetkiä yhdessä (joita näkyy myös elokuvassa.). Olisi jännää tietää miten Gothelista tuli niin riippuvainen kauneudestaan ja nuoruudestaan. Ehkä hän jäi kakkoseksi aina muille tytöille sulhoa etsiessä?


Gothelille nuoruus on kuin mikä tahansa riippuvuus, joka menee ihmissuhteiden edelle.Minusta hahmo pönkittää itsetuntoaan keskittymällä siihen kuinka kaunis on. Ikuinen nuoruus tuo varmasti tietynlaisen jumal-tunteen. Moisen voiman saanut ihminen tuskin pysyisi nöyränä tai pitäisi muita kuolevaisia tasavertaisina kanssaan. Ehkä Gothelilla oli ennestään narsistinen persoona, ehkä se tuli vasta voimien myötä vuosien kuluessa.


Voisiko olla, että Gothel piti Tähkäpäästä huolta parhaalla mahdollisella tavalla, mihin hän persoonansa ja taustansa johdosta kykeni. Kun karsii sen, että Gothel arvostelee Tähkäpään persoonaa ja ulkonäköä minulle tulee mieleen ylihuolehtivainen äiti, joka ei halua päästää lastaan luotaan. Lapsihan on erityislaatuinen, ei hänelle ole ketään vertaista tarjolla. Ehkä suhde Tähkäpäähän on normaalein ihmissuhde, joka Gothelilla on ollut? Siitä näkökulmasta ei tuo nyt niin huonosti mennyt. Minua kiehtoi ajatus, että Gothel olisi tajunnut rakastavansa Tähkäpäätä lapsenaan ja kukia ja perhosia glitterin kera.


Hieman itse nukesta vielä. Alkuperäisestä asusta puuttuu viitta ja kengät.  Mutta täällä sai ainakin nätimmät kengät XD Ehkä nämä eivät tule jäämään.


Tuo tukka on niin lääpittävä. Sellainen pehmoinen, mutta käkkärät eivät vaikuta suoristuvan helposti.


Jätetään Gothel miettimään tahtooko hän itselleen uuden hahmon vai ollako vain ikinuorena hyllyssä.

1 kommentti: